Hulp (Vaak gestelde vragen)

TruckScout24 is de toonaangevende online marktplaats voor commerciële voertuigen in Europa. Meer dan 120.000 aanbiedingen van meer dan 4.500 verkopers zijn momenteel online. Als u geïnteresseerd bent, kunt u de dealer gratis en zonder registratie een aanvraag sturen of rechtstreeks telefonisch contact met de dealer opnemen.
Als koper vind je 120.000 Commerciële voertuigen van alle categorieën op de marktplaats. Een aankoopaanvraag is gratis en vrijblijvend voor u. De verkoper in kwestie neemt dan meestal snel contact met je op. Een potentiële transactie wordt niet uitgevoerd via onze marktplaats en wij ontvangen geen commissie .
Gebruik de zoekbalk bovenaan het scherm, zoals bij Google. Typ de naam in van de machine of het voertuig dat je zoekt en druk op Enter of klik op het vergrootglas. In de lijst met zoekresultaten vindt u alle overeenkomstige advertenties die aan uw zoekopdracht beantwoorden. Klik op de gewenste aanbieding om de details te bekijken en een aanvraag te versturen. Je hebt ook de optie om te zoeken in de individuele categorieën.
U kunt de dealer direct een aanvraag via e-mail sturen. Gebruik gewoon het grijze aanvraagformulier aan de rechterkant van de advertentie of de grijze knop Contact opnemen met aanbieder (linksonder). Je vindt het telefoonnummer ook onder het aanvraagformulier. Als u op de naam van de dealer klikt, wordt het dealerprofiel (indien beschikbaar) met verdere informatie over uw potentiële zakenpartner geopend .
Een bericht kan verloren gaan of in de spam-map van de andere partij eindigen. Neemt u opnieuw contact op met de dealer-indien nodig op een andere manier, zoals telefoon of fax. Wij beschikken zelf alleen over de gegevens die in de advertentie worden gepubliceerd.
U kunt de dealerzoekfunctie gebruiken om individuele dealers weer te geven. Gebruikt u het zoekvak linksboven of klikt u op uw weg door de dealers door een categorie op te roepen.
Gegevensbescherming is voor ons een topprioriteit. Om gegevensdiefstal te voorkomen, worden het watermerk en/of de code daarom in de tekst opgenomen.
Verkopers moeten zich houden aan onze marktplaatsregels bij het maken van advertenties. Dit omvat bijvoorbeeld het onmiddellijk annuleren of pauzeren van verkochte voertuigen. U kunt de knop "Rapport advertentie" in de betreffende advertentie gebruiken om ons een bericht te sturen als een advertentie in tegenspraak is met onze marktregels en bijvoorbeeld al verkocht is.
Neemt u alstublieft onmiddellijk contact met ons op zodat we de zaak kunnen controleren en verdere stappen kunnen ondernemen. Indien een advertentie in tegenspraak is met onze marktregels, kunt u uw klacht ook naar ons doorsturen via de knop "Rapport advertentie" in de betreffende advertentie.
Deze zogenaamde captcha stelt ons in staat om ervoor te zorgen dat u geen robot bent die automatisch aanvragen verstuurt. Op die manier beschermen wij onze handelaren tegen spamberichten en een volledig overvolle e-mail inbox.
TruckScout24 is de toonaangevende online marktplaats voor commerciële voertuigen in Europa. Meer dan 120.000 gebruikte en nieuwe voertuigen worden aangeboden op meer dan 20 internationale portalen. De meer dan 4 miljoen websitebezoekers per maand kunnen de verkopers een e-mail sturen of rechtstreeks telefonisch contact met hen opnemen.
Nee, TruckScout24 koopt of verkoopt zelf geen voertuigen. TruckScout24 is een internetbedrijf en exploitant van de online marktplaats waarop momenteel meer dan 4.500 verkopers hun voertuigen aanbieden.
Meer dan 4 miljoen relevante en zeer geïnteresseerde bezoekers bezoeken TruckScout24 elke maand. U bereikt met uw advertentie precies de doelgroep die voor u interessant is. Een potentiële koper kan rechtstreeks contact met u opnemen via telefoon of e-mail. Nergens anders zul je Voertuigen sneller, gemakkelijker en winstgevender verkopen.
Nee! Als dealer betaalt u alleen voor uw advertenties. De marktplaats is volledig gratis voor dealers en geïnteresseerden.
De dealertarieven zijn bedoeld voor autodealers en bieden extra handige functies zoals het importeren van gegevens. Onze accounts voor eenmalige verkopers zijn niet bedoeld voor dealers, maar voor bedrijven en particulieren die snel individuele voertuigen willen verkopen.
Nee! Alle advertenties die worden gepubliceerd op TruckScout24.be worden automatisch gratis weergegeven op de meer dan 20 landenversies van onze internationale marktplaats wereldwijd.
Wanneer u uw advertentie plaatst, kunt u informatie in verschillende talen opgeven. Als u dit niet handmatig doet, wordt uw advertentie automatisch vertaald. Helaas kan een laag foutenpercentage hier niet worden uitgesloten .
Houdt u bij het maken van uw advertentie aan onze marktregels.
De geïnteresseerde kan u een aanvraag per e-mail sturen via het formulier "Aanvraag verzenden" in de advertentie of daar uw telefoon- en faxnummer laten vermelden. Particuliere eenmalige verkopers kunnen hun telefoonnummer verbergen als ze dat willen.
Bij het invoeren van je advertenties kunnen dealers een publicatieperiode kiezen tussen 1-12 maanden. Na het verstrijken van de door u gekozen termijn worden de advertenties dan automatisch uit onze database verwijderd. U heeft echter de mogelijkheid om de advertenties te verlengen voordat ze vervallen. Wij zullen u tien dagen voordat een advertentie wordt gedeactiveerd per e-mail op de hoogte brengen. Advertenties van eenmalige verkopers blijven online totdat ze worden verwijderd.
De advertenties van eenmalige verkopers verschijnen met een tijdsvertraging van 24 uur op onze marktplaats. Gedurende deze periode worden de aanbiedingen door ons gecontroleerd en uitsluitend aan geregistreerde dealers te koop aangeboden. Daarom ontvang je al de eerste koopaanbiedingen voor je voertuig, ook al staat je aanbieding nog niet online op onze platforms. Na 24 uur wordt uw advertentie regelmatig op onze marktplaats geplaatst.
Alle advertenties worden door ons gecontroleerd voordat ze worden geactiveerd. Dit kan tot 24 uur duren.
Uit analyses blijkt dat u met een gedetailleerde beschrijving van uw aanbiedingen meer aanvragen van potentiële kopers zult ontvangen. Zo worden advertenties met foto's, technische details, bouwjaar, locatie en staat meestal meer gevraagd dan advertenties met onvolledige informatie.
Voor detailhandelaars: Met het TruckScout24 vertrouwenszegel en een informatief profiel voor detailhandelaars kunt u het aantal aanvragen en verkopen aanzienlijk verhogen.
U moet ingelogd zijn om dit te doen. Als dit niet het geval is, klik dan op "Menu", "Login" en log in met je toegangsgegevens. U wordt direct naar uw gebruikersaccount geleid. Gebruik nu de groene knop "+ adverteer" bovenaan het scherm. Nu kun je eenvoudig advertenties weergeven door te klikken op de knoppen hiernaast "Toon", "Wijzig", "Pauzeer", "Verwijder", "Verleng" of geef de betreffende "Statistieken" weer. Je kunt ook alle advertenties tegelijkertijd activeren, pauzeren of verlengen via het menu-item "Wijzigingen in alle advertenties". Vooral dealers met veel advertenties kunnen hun advertenties gemakkelijk vinden via " Snel zoeken " of de " Gedetailleerde zoekopdracht ". Door te klikken op "Meer" in de regel "Sorteer" kun je alle advertenties ook sorteren op basis van bepaalde parameters.
Verwijder de cache van uw browser. Wanneer u de advertentie opnieuw oproept, moeten u de huidige foto's worden getoond.
Het aantal lijstinserties geeft aan hoe vaak een advertentie werd getoond aan potentiële kopers in de lijst met zoekresultaten. Naast Direct Ads vindt u het aantal bezoekers van uw advertentie. De teller Requests meet het aantal verzoeken dat per e-mail naar u is doorgestuurd.
Zodra je een detailhandelaarstarief hebt geboekt, worden alle opties voor het importeren van gegevens in je tarief opgenomen (handmatige Excel-import, automatische CSV-import & realtime API). Je kunt de import gebruiken om je advertenties aan ons systeem toe te voegen en ze automatisch up-to-date te houden. Meer informatie vindt u in uw gebruikersaccount. Voor technische vragen over de importfunctie kunt u contact opnemen met onze klantenondersteuning.
Met het TruckScout24 vertrouwenszegel certificeren wij betrouwbare handelaren. Potentiële kopers uit de hele wereld kunnen zo in één oogopslag zien welke verkopers door ons zijn gecontroleerd. Als handelaar profiteert u van het vertrouwen van de kopers, waardoor het aantal aanbiedingen, aanvragen en verkopen toeneemt.
Als geregistreerde klant kunt u uw wachtwoord hier opvragen.
Na uw inschrijving ontvangt u van ons meestal een factuur per e-mail. De factuur wordt betaald via bankoverschrijving, betaling met kredietkaart of via PayPal. Bovendien bieden wij deelname aan het SEPA automatische incasso mandaat.
Stuur ons uw annulering schriftelijk per fax of per post naar: zie impressum.
Wij verwerken ook graag e-mails - maar zorg er dan wel voor dat u van ons een bevestiging van de annulering ontvangt.
Neemt u alstublieft onmiddellijk contact met ons op zodat we de zaak kunnen controleren en verdere stappen kunnen ondernemen. Mocht een advertentie in strijd tegenspraak met onze marktregels, dan kunt u uw klacht ook naar ons doorsturen via de knop "Advertentie melden" in de betreffende advertentie.
Gegevensbescherming is voor ons een topprioriteit. Om gegevensdiefstal te voorkomen, worden het watermerk en/of de code daarom in de tekst opgenomen.
Ons ondersteuningsteam zal u graag helpen. Je kunt ondersteuning bereiken op +49 201 8589 5500 of per e-mail op info@truckscout24.com .